Rezervasyonlarım
Fethiye Ölüdeniz Plajına Nasıl Giderim?
Ölüdeniz Plajı

Ölüdeniz / Belcekız Plajı

      İnce kum taneleri üzerinden kendinizi tertemiz sulara bırakacağınız, 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilen Belcekız Plajının çevrelediği, etrafını saran yemyeşil tepelerin arasında saklı kalmış cennet lagün; Ölüdeniz.

     Efsane o ki ; eski çağlarda buralardan geçen gemiler açıkta demirler ve içme suyu almak üzere kıyıya sandalla çıkarlarmış. Bir gün yaşlı bir kaptanın genç, yakışıklı oğlu su almak için koya çıktığında güzel mi güzel Belcekız’ı görür. Görür görmez de sevdalanır.

    Kızın yüreğine de ateş düşer. Ama delikanlı suyu alıp dönmek zorundadır. Gemi uzaklaşıp gider. Belcekız hep kıyıyı, sevgilisini kollar. Delikanlı da geminin buralardan her geçişinde su almaya gelir.

    Bir gün gemi buralardan geçerken fırtına patlar. Genç oğul, babasına burada korunaklı, havuz gibi sığınabilecekleri bir koy olduğunu söyler. Kaptan oğlunun sevgilisini görmek uğruna gemiyi parçalamayı göze aldığını sanır.

    Dalgalarla birlikte kavga da büyür baba oğul arasında. Gemi tam kayalıklara çarpacakken kaptan bir hamleyle oğlunun elinden dümeni alırken oğlu denize düşer ve oracıkta can verir.Kaptan dümeni aldıktan sonra gördüklerine kahrolur.Deniz dönerek çarşaf gibi bir koya girmektedir. Kayaların üzerinde sevdiğini bekleyen Belcekız da kendini sevdiğinin ardından azgın dalgalara bırakır.

Belcekız ve Ölüdeniz’in adını bu acıklı hikayeden aldığı rivayet edilir.Günün ilerleyişine göre rengi değişip duran deniz belki de bir oğlana, bir kıza yanmaktadır,kimbilir.

Ölüdeniz, adı gibi durgun bir göl niteliğindedir.Ancak durgun gibi gözüken Ölüdeniz, gözle görünmeyen üç nedenle kendini hemen hemen her gün yenilemektedir. Bunlardan ilki, Ölüdeniz’de mevcut yoğun kaynak suyu çıkışları, dipte içeriden açıkdenize doğru bir akıntı yaratmaktadır. İkincisi, bu kaynak sularının yarattığı tuz farkından dolayı açıkdenizden içeriye ve dışarıya devamlı bir sirkülasyon oluşmasıdır. Üçüncüsü ise gel-git etkisi ile iki-üç günde bir deniz ortalama yarım metre yükselir ve alçalır. Bu da büyük miktarda deniz suyu giriş ve çıkışı sağlamaktadır.

Belcekız/Ölüdeniz plajlarına Fethiye-Ovacık-Hisarönü güzergahından yaz sezonunda her 5 dakikada bir geçen dolmuşlar ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz.Kayaköy-Faralya-Kirme güzergahından her yarım saatte bir Belcekız/Ölüdeniz plajlarına dolmuş seferi bulunmaktadır.Son durak olan Jandarma karakolu önünde inip sola doğru yürürseniz birbirinden leziz yemekler yiyebileceğiniz restaurantlar ,sahilde oturabileceğiniz cafeler bölgesine ilerlersiniz.Tatil boyunca yapabileceğiniz aktiviteleri(yamaç paraşütü,tekne turları,su sporları vs.) orada bulunan işletmeler vasıtası ile organize edebilirsiniz.Sahile inmeden dilerseniz alışveriş yapabileceğiniz tanınmış süpermarketleri de bu bölgede bulabilirsiniz.Halk plajı olan sahile giriş ücretsiz olup ,dilerseniz yanınızda götüreceğiniz şemsiyenizi,sandalyenizi kullanabilir ,yanınızda götüreceğiniz yiyecek ve içecekleri dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz .Dilerseniz de kıyı işletmelerinden ücretli olarak şezlong şemsiye kiralayabilir (2021 yılı için her bir şezlong ve şemsiye fiyatı 20 TL) sahilde ayağınıza kadar gelecek yiyecek ,içecek hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Jandarma karakolunun hemen karşısından her gün saat 09.30 gibi günlük 12 adalar turu düzenlenen tekneler kalkmaktadır.Tekne seçimi yaparken sakin bir tekne turu mu yoksa bol müzikli eğlenceli bir tekne turumu yapmak istediğinizi dikkate alarak tekne seçimi yapmanızı öneririz.Aynı yerden her saatte bir görülmesi gereken yerler listemizde olan Kelebekler Vadisi’ne sefer yapan tekneleri bulabilirsiniz.

Sahile indiğinizde sağa doğru ilerlerseniz Ölüdeniz Tabiat Parkı içerisinde Kumburnu Plajı’na giriş ücreti ödeyerek girebilirsiniz(2021 yılı için kişi başı 10 TL, araç 25 TL).Kumburnu halk plajı olduğu için sahili kullanmak üzretsizdir.Dilerseniz içerideki işletmelerin sunduğu hizmetlerden ücretli olarak da yararlanabilir,şezlong şemsiye kiralayabilirsiniz(2021 yılı için her bir şezlong ve şemsiye fiyatı 20 TL).Ölüdeniz Tabiat Parkı’nın en son ucundaki ve sağ tarafındaki plaj bölümleri Ölüdeniz’e bakar. Durgun denizi nedeniyle çocuklu ailelerin tercihidir.Sol tarafındaki plaj bölümleri Belcekız Plajı’nın devamıdır.

Ölüdeniz Tabiat Parkı’na girmeyip sağından devam ederseniz özel aracı olmayan misafirlerimiz ister yürüyerek (2 km.) ister dolmuş ile(Belcekız Plajına gitmek için kullandığınız dolmuş şoförüne Ölüdeniz’e gitmek istediğinizi belirtir iseniz sizi götürecektir) Ölüdeniz lagününe geçebilirsiniz.Yolunuz üzerinde bulunan kıyı işletmeleri giriş ücreti almaktadır(Kişi başı 50-100 TL arası).Şezlong şemsiye kullanımları giriş ücreti ödeyenlere ücretsizdir.Sığ ve durgun denizi nedeni ile çocuklu ailelerin keyifli vakit geçirmek için tercih ettiği bölgedir.

Tüm Hakları Saklıdır - 2021 © Villanı Kirala
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış
Özellik Villa Flower Gedik Villa Patara Makbara Villa Aşıyan Patara
Genel Özellikler
Mutfak Bilgileri
Salon Bilgileri
Havuz Bahçe Bilgileri
Şömine
Özel Bahçeli
Full Eşyalı ve Mobilyalı
Isıtmalı Havuz
İnternet Bağlantısı
Jakuzi
Balkon/Deck/Teras
İç Mekan Havuz
Otopark / Park Yeri
Yatak Sayıları
Manzara
Deniz
Dağ
Şehir
Doğa
Bluetooth Ses Sistemi
Engelli Dostu
Sıradışı Mimari
Sauna
Buhar Banyosu
Bebek Yatağı
Özel Havuz